Radu Valentin Andresan

Un loc pentru a discuta
Engleza

Stop Press: Read about Pojar - Mayor of Jucu

Jucu Apartments - SC Duval Grup SRL - 4U2 Invest and Finance SRL

http://www.evz.ro/detalii/stiri/clujean-teapa-fond-de-pensii-marea-britanie-1019178.html

Un clujean a "ţepuit" un fond de pensii din Marea Britanie

Autor: Mihai Şoica
Radu Valentin Andreşan a promis că va construi blocuri lângă fabrica Nokia, cu banii englezilor

Mai mulţi pensionari din Marea Britanie au rămas fără economiile depuse la un fond de pensii, după ce au fost de acord să investească într-un proiect imobiliar de la Jucu, judeţul Cluj, localitate unde Nokia a construit o fabrică, pe care a închis-o între timp.
Charles Bell ştie toată povestea deoarece a fost consultantul proiectului imobiliar de la Jucu. Cel care a reuşit să obţină finanţare din partea fondului de invetiţii Property Secrets, care are între membri şi câteva fonduri de pensii, este clujeanul Radu Valentin Andreşan.
Fără canalizare
Promisiunile făcute de Andreşan în anii 2007-2008 au ajuns în prezent nişte ruine. La propriu. Din cele trei blocuri ridicate cu banii englezilor, unul este locuit, dar nu este racordat la reţeaua de gaze naturale şi nici la canalizare, reţele existente în comuna Jucu.
Al doilea bloc este finisat în exterior şi cam atât, în timp ce al treilea, unde au cumpărat apartamente 22 de pensionari britanici, a rămas fără uşi şi fără geamuri, după ce a fost vandalizat de persoane necunoscute.
Charles Bell susţine că Andreşan a mers în Marea Britanie, unde a prezentat oportunitatea de a construi blocuri de locuinţe în comuna Jucu. „A venit şi ne-a spus că, la Jucu, compania Nokia va construi o fabrică şi ar fi foarte bine să ridice nişte blocuri de locuinţe pe care să le închirieze la muncitori. Cei de la fondul de pensii au optat între o investiţie din România şi alta din Polonia, dar au ales România. Termenul de finalizare era 2008”, spune Bell.
Apartamente vândute de mai multe ori
După 2008, plângerile făcute de Bell la Poliţia Cluj şi la Parchet au rămas fără răspunsuri. Charles Bell susţine că Andreşan ar fi folosit o parte din fondurile adunate pentru un alt proiect imobiliar din Cluj Napoca, cunoscut cu numele de „Fontana Residence”.
Una peste alta, Andreşan mai este acuzat că a vândut respectivele apartamente de mai multe ori. „Într-o zi am găsit zece notificări postate la blocul unde locuiesc. Notificările erau de la un executor care va vinde la licitaţie zece apartamente pentru a plăti banii victimelor făcute de Radu Andreşan şi soţia lui în România. Acea notificare se referea la restituirea de către familia Andreşan a sumei de 134.660 euro”, spune Charles Bell şi arată spre notificarea executorului judecătoresc.
Sume mari de bani pierdute de britanici
În lipsa unor răspunsuri la sesizările lor, pensionarii din Marea Britanie au deschis procese la Judecătoria Gherla, prin care îi cer lui Andreşan (foto) să le restituie sumele pe care le-au plătit pentru apartamentele care nu au mai fost construite. Sumele investite de britanici nu sunt deloc de neglijat.
De exemplu, Laura Alexandra More, cetăţean britanic, a plătit suma de 208.013 euro pentru patru apartamente care nu au mai fost finalizate. Alte exemple de cetăţeni britanici care au cîştigat procesele împotriva lui Andreşan sunt: Ian Dennis - 51.972 euro, Sanjev Bhala - 51.972 euro, Simon Paul - 49.761 euro, Francisco Jose Fajardo - 55.970 euro sau Lorenzo Cotino - 51.972 euro.
Nimeni nu se înghesuie la licitaţii
Cu sentinţele în buzunar, britanicilor le va fi foarte greu să îşi recupereze banii deoarece apartamentele din blocurile de la Jucu nu au valoare mare şi, până acum, la licitaţiile organizate de executorii judecătoreşti nu au venit potenţiali cumpărători. Charles Bell (foto) susţine că cei mai mulţi au refuzat să deschidă procese şi au prefera să treacă totul la capitolul „pierderi”.
Afaceristul clujean nu a vrut să comenteze situaţia şi ne-a transmis să fim atenţi ce vrem să scriem deoarece ne va da în judecată. În procesul deschis de Lorenzo Cotino, soţii Andreşan au recunoscut că nu au finlizat construcuţia apartamentului până la data de 15.10.2008, „el nefiind finalizat nici până în ziua de azi”, susţin judecătorii de la Gherla.

 

In urmatoarele saptamani voi publica toate detaliile si corespondenta aici pentru a servi ca punct de referinta clientilor care iau in consideratie optiunea de a face afaceri cu companiile de mai sus/persoanele fizice:

Detalii asupra contactului

Profilurile companiilor

Asociatii si companiile asociate

Program

Corespondenta avocatilor

Contractele-indeplinite sau nu

Promisiunile-indeplinite sau nu

Forum

Va rugam sa contribuiti cu informatii la info@raduandresanjucu.com si le voi incadra la locul potrivit